Skiper 16 nm MPSoC før tiden

Xilinx ligger før skjema når de nå skiper ut industriens første 16nm helprogrammerbare flerprosessor systembrikker (MPSoC) i Zync UltraScale+ serien.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Xilinx, Inc. melder at de har skipet ut den første kundeleveransen av det som skal være markedets første 16nm flerprosessor SoC (MPSoC) – et helt kvartal tidligere enn forventet.

Zynq UltraScale+ MPSoC er industriens første heterogene flerprosessor systembrikke (MPSoC) som benytter TSMCs 16FF+ prosess. Komponentene kombinerer sju brukerprogrammerbare prosessorer, inkludert en 64-bit firekjerners ARM Cortex-A53 applikasjonsprosessorenhet (APU), en 32-bit to-kjerne ARM Cortex-R5 sanntidsprosessorenhet, og en ARM Mali-400 grafikkprosessorenhet (GPU).

Zynq UltraScale+ er bygget på TSMCs 16FF+ prosess, og åpner for design av neste generasjon innvevd maskinsyn, førerstøttesystemer (ADAS), industriell IoT og kommunikasjonssystemer. Serien skal ha 5 ganger så høy systemytelse per watt som eksisterende løsninger, og tilkoplingsmuligheter til nesten hva som helst, med innebygde sikkerhetssystemer.

– Det er et løpende samarbeid mellom Xilinx og TSMC som nå har resultert i den tidlige leveransen av en ledende, 16nm FinFET flerprosessor SoC, kommenterer dr. BJ Woo, direktør for forretningsutvikling i TSMC.

Viktor Peng, direktør for programmerbare produkter hos Xilinx,  kaller dette en "Three-Peat"; – Vi har vært først i markedet med ledende produkter på 28nm, 20nm, og nå på 16nm, sier han. 

Powered by Labrador CMS