Keithley 2281-20-6 er et nyttig instrument for dagens utfordringer rundt design som involverer batterier.

Keithley med batterisimulator

Nyheten fra Keithley skal være den første med batteriemulering fra full lading til total utlading. Instrumentet er også en presisjons DC strømforsyning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I motsetning til strømkilder og strømforsyninger, som kun simulerer batterier under spesifikke forhold, så kan nye Keithley 2281S batterisimulator og presisjons DC strømforsyning tilby industriens første emulering av batteriytelse fra full lading til total utlading. Dette gjøres ved bruk av en batterimodell som inkluderer ladenivå, ampére-time kapasitet, ekvivalent seriemotstand og åpen krets spenning, heter det i en melding fra distributøren Nortelco Electronics.

Å maksimere batteriytelse er en kritisk designfaktor for alle design med batteriforsyning, både i smarttelefoner og Internet of Things (IoT)-produkter. En batterisimulator gir utvikleren god mulighet for å forstå laststrømmer som trekkes på alle bruksnivåer og hvor hurtig batterikapasiteten avtar. Dette er mye mer utfordrende i dag enn tidligere på grunn av veksten i trådløse enheter som trekker komplekse laststrømmer. En batterisimulator som 2281S-20-6, som emulerer et batteri dynamisk, er essensielt for å få et nøyaktig og detaljert bilde av enhetens operasjonstid mellom lading eller skifte av batteri, heter det.

Batterimodeller som simuleres eller «avspilles» med 2281S, kan genereres på flere måter. En metode er å benytte instrumentets batteritestfunksjon for å få en komplett test av batteri beregnet for et spesielt design. Etter testen kan det genereres en batteritestmodell basert på måleresultater fra ladeprosessen. Batterimodeller kan redigeres, lages. importeres eller eksporteres I et egnet .csv filformat. Alternativt kan modell kreeres basert på batteriets kjemiske sammensetning og leverandørens spesifikasjoner.

I motsetning til simulatorer beregnet for produksjonsapplikasjoner, så har 2281S en lyssterkt 4,3 tommer TFT-skjerm som viser spenning, strøm og ampére-timer, man kan gjøre kildesettinger og flere andre settinger i skjermen. En ikonbasert meny gir hurtig tilgang til kildeoppsett, måleoppsett, skjermformater, triggersettinger og systemsettinger.

2281S fungerer også som en høyytelse strømforsyning med maksimale utgangsnivåer på 20V og 6A. Den har en måleusikkerhet på imponerende 0,02 % for spenning og 0,05 % for strøm. Oppløsning for strøm er så lav som 10 nA for å måle svært lave «sleep mode» strømmer.  

Powered by Labrador CMS