ASM E by Siplace er selskapets tilbud til de som ikke produserer elektronikk hver dag, eller i små volum.

Siplace med maskin for småprodusenter

E by Siplace er like mye et helhetskonsept som en overflatemonteringsmaskin. Og til forskjell fra øvrig utstyr fra den tysk-kinesiske produsenten ASM, er dette en rimelig utgave.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye maskinen er rettet mot de som ikke nødvendigvis produserer og monterer komponenter hver dag. Helhetskonseptet består i at service og support inngår i prisen. E by Siplace blir ikke solgt av ASMs egne folk, men gjennom lokale distributører. I Norge vil Sincotron stå for salget. De selger også DEK pastatrykkemaskiner, som kjent kjøpt av ASM for et par år siden.

Tanken med distributører er at de skal ha ikke bare maskiner, men også tilleggsutstyr og forbruksmateriell i sitt utvalg. Når det gjelder service og kalibrering kan kunden gjøre det selv hvis de ønsker. I følge Sven Bucholz, ansvarlig for forrretningsområdet E by Siplace, har de laget et nettside (E-Community) med brukermanualer, instruksjonsfilmer og en tredimensjonal reservedelskatalog. Vil brukeren ikke gjøre service selv, kan de henvende seg til distributøren.

E by Siplace ble lansert for et halvt år siden og på productronica-messen i forrige uke viste de maskinen med en del oppgraderinger og nye muligheter.

Selve karosseriet på maskinen er helt ny, mens monteringshoder, kamera og matere er hentet fra eksisterende Siplace-produkter, dog med reduserte funksjoner for å holde prisen nede.

En annen egenskap som skal holde prisen nede er at det bare er ett transportbånd gjennom maskinen. Men det er mulig å utstyre maskinen med to monteringshoder for høyere hastighet.

Teoretisk hastighet er på 25.000 komponenter i timen og det er plass til 120 matere (8 mm), med 60 på hver side.

På messen lanserte de en ny matemodul som håndterer kort med lengde opp til 1200 mm og høyde på 4,5 mm.

Programmering av maskinen kan gjøres direkte på skjermen gjennom å laste ned DAK-filer og tilpasse disse til kommandoer for maskinen.

Typiske konkurrenter til denne maskinen er Yamaha, Juki og Mycronic (Mydata).

 

Powered by Labrador CMS