I fjor ble den nordiske organisasjonen i Rutronik samlet for å forbedre salgsapparatet og ikke minst gjøre det enklere for tekniske støttepersoner å samarbeide over landegrensene. F.v. Hans-Henrik Hybholt, leder Sverige og Norden, Juha Ahonen, Finland og Vidar Lillehagen, leder for Rutronik i Norge. Og i år kan de feire tiårsjubileum. (Foto: Einar Karlsen).

Rutronik har nå vært ti år i Norden

Den tyske, privateide elektronikkdistributøren Rutronik har vært i Norge og Norden i ti år i år. I fjor samlet de dessuten regionen i én salgsorganisasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I 2005 ble Rutronic Nordic AB etablert, og samme år ble det opprettet kontorer i Norge og Finland. I dag er består regionen av 31 ansatte totalt, inkludert Danmark. Samlingen til en nordisk organisasjon har mer med salgsrapportering å gjøre. De forskjellige landene har fortsatt egne kontorer.

Når det gjelder rangering er Rutronik tredje største distributør i Europa og nummer 11 globalt.

Totalt har selskapet, som ble etablert i 1973, over 70 kontorer i Europa, Asia og Amerika – der blant annet USA-kontoret Rutronik Inc. ble etablert i år. Samlet har Rutronik 1400 ansatte.

I Norden er de største markedene telekommunikasjon, der Tingenes Internett begynner å få stor betydning. Andre markeder er bilelektronikk og industrikontroll. Det nevnes at medisinsk marked er stort i Finland, mens i Norge er det typisk olje- og gass, offshore og fiskeindustri som representerer de største markedene.

Relatert artikkel (Elektronikk eMagasin): Rutronik: Innlemmer Danmark i Norden

 

Powered by Labrador CMS