Robust kondensator på 0,45 mm

TDK Corporation har utviklet en ultratynn høyenergikondensator, som de mener kan brukes til å drive for eksempel elektroniske papirskjermer i neste generasjon smartkort.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

EDLC041720-050-2F-13, en 5-mF elektrisk dobbeltlags kondensator ble demonstrert under utstillingen CARTES SECURE CONNEXIONS i Paris i midten av november.
Med et fotavtrykk på  27 mm x 17 mm og maksimal tykkelse på bare 0.45 mm, kan den nye kondensatoren monteres inni et smartkort eller en annen tynn enhet. Fullt ladet kan den gi omkring 50 mJ med energi for å drive en last. I smartkort vil de raske ladekarakteristikkene til kondensatoren gjøre den kompatibel med RF-baserte energihøstingskretser.

Tester basert på NFC energihøstingskretser i bruk i dag, skal vise at den 5 mF kapasitansen kan lades på mindre enn 1 sekund av feltet som skapes av en standard NFC leser.
Innbakt i et kontaktfritt billettkort for eksempel for T-banesystem, vil EDLC041720-050-2F-13 kunne fullades på den tiden det tar for brukeren å presentere kortet for kortleseren ved inngangen.

Kapasitansen skal gi nok energi til å drive avanserte biometriske autentiseringsmetoder, som for eksempel i kontaktfri adgangskort. Mens RF-energihøsting er egnet i noen applikasjoner, kan kondensatoren hente energi fra andre metoder i andre applikasjoner, for eksempel fra solceller. 

Temperaturområdet er oppgitt til -20 °C til 60 °C.     

Powered by Labrador CMS