Mikrokontroller med to partisjoner i flash

Microchips nye, kosteffektive laveffekt PIC MCUer forlenger batteritiden og eliminerer eksternt minne vha. 1 MB med dobbeltpartisjonert Flash

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Microchip lanserer en utvidelse av sin Low Power PIC mikrokontroller- (MCU) portefølje. Den nye PIC24F “GB6” familien kan by på opp til 1 MB Flash-minne med Error Correction Code (ECC) og 32 KB RAM, noe som gjør den til den første 16-bit MCU i Microchips portefølje som kan tilby en så stor minnestørrelse.

I tillegg har disse komponentene dobbeltpartisjonert Flash med mulighet for Live Update. Det betyr at de kan holde to uavhengige programvareapplikasjoner, og tillate programmering av den ene partisjonen samtidig som man eksekverer applikasjonskode fra den andre. Denne kraftige kombinasjonen av egenskaper gjør PIC24F “GB6” familien egnet for industrielle-, datamaskin-, medisin-/sport- og bærbare applikasjoner der det kreves lang batterilevetid, og dataoverføring og lagring uten behov for eksternt minne. Disse applikasjonene omfatter også strømmålere, varme- og ventilasjonsstyring (HVAC) fingeravtrykksscannere og spill.

MCUene i PIC24F “GB6” familien har aktivt strømforbruk så lavt som 190 µA/MHz og 3.2 µA i sovemodus. Med muligheten til å utføre fastvareoppdateringer trådløst (”over-the-air”), kan designere her ta i bruk en kosteffektiv, pålitelig og sikker måte å oppdatere sin applikasjoner.

Det robuste periferisettet for disse komponentene inkluderer en 200 ksps, 24 kanals, 12-bit analog-til-digital omformer (ADC); opp til 12 timere, seks UARTS og USB-OTG for å kunne fungere som en USB enhet eller -vert. Microchip Core Independent Peripherals (CIPs) som kan kjøres uten innblanding fra CPUen er også integrert i familien, inkludert en Configurable Logic Cell (CLC) for sanntids logikkontroll og Direct Memory Access (DMA) som muliggjør raskere gjennomstrømming og senker energiforbruket.

Powered by Labrador CMS