Kraftigere trådløs lading

Med verdens første Qi-sertifiserte referansedesign for medium sendereffekt tar Rohm steget inn i markedet for trådløs lading.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Rohm har mottatt sertifisering fra WPC (Wireless Power Consortium) for sitt referansedesign som benytter den trådløse kraftsender-ICen BD57020MWV.

Ifølge selskapet skal dette være den første komponenten i verden som er godkjent i henhold til den nye Qi-spesifikasjonen for medium effektnivå.

WPCs Qi-standard for medium effekt har fått oppmerksomhet som en neste-generasjon standard for induktiv kraftoverføring, som vil gjøre det mulig å lade brett-type PCer, samtidig som smarttelefoner og andre mobilenheter vil kunne lades opp til tre ganger raskere enn med eksisterende laveffektstandarden (5W). I tillegg har man lagt inn en ny funksjon, „Foreign Object Detection“ (FOD) som skal gi større sikkerhet ved å detektere fremmede metallgjenstander for kraftoverføringen startes, slik at man unngår mulig skade grunnet overoppheting.

Et dataark med kretseksempler for referansedesignet finner du på: http://rohmfs.rohm.com/en/products/databook/datasheet/ic/power/switching_regulator_system/bd57020mwv-e.pdf

Powered by Labrador CMS