Hjelmkamera for eksplosjonsfarlige miljøer

Bartec Pixavi lanserer det de kaller en verdensnyhet: Orbit X, et hjelmkamera som kan brukes til videokonferanser og integrerte operasjoner i eksplosjonsfarlige miljøer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Orbit X er kompakt og ekstremt lett samt IECEx, ATEX og CSA sertifisert for sone 1, får vi vite. Det kan monteres på en hjelm og brukes sammen med bluetooth headset for å strømme video i sanntid over Wi-Fi. Produktet vil gå rett inn i markedet for mobil videokonferanse, videostrømming, CCTV og videoovervåkning i eksplosjonsfarlige områder. I tillegg vil det egne seg i forbindelse med inspeksjoner, vedlikehold, dokumentasjon, fjernundervisning og feilsøking i eksplosjonsfarlige områder.

– Vi anser lanseringen av Orbit X som et revolusjonerende steg for hvordan en kan arbeide smartere offshore. Produktet er en kombinasjon av maskin- og programvaretjenester som vil gi umiddelbar kostnadsreduksjon for brukerene. Produktet kan bl.a. brukes til operasjoner i olje og gass installasjoner, raffineri eller kjemiske anlegg, sier Andreas Parr Bjørnsund, Business Development Manager i Bartec Pixavi.

Orbit X kan strømme direkte video og audio i full HD slik at brukeren kan kommunisere med hvem som helst over hele verden. Mottaker trenger kun en nettleser, Skype for business (Lync) eller et videokonferansesystem som Cisco eller tilsvarende.

– Det er mulig å redusere reisekostnader ved innføre en ny måte å jobbe på. Ved å bruke sanntid HD video og audio kommunikasjon for å løse problemer og rutinearbeid der det eller hadde vært behov for å reise. «Integrerte Operasjoner» har vært et «buzzword» i bransjen i ganske mange år, men med vår tilnærming kan dette taes til et nytt nivå. Hvis den norske olje- og gassindustrien ønsker å være konkurransedyktig er vi tvunget til å begynne å tenke smartere og gi rom for nye måter å jobbe på, sier Parr Bjørnsund.

En annen fordel er at færre ansatte blir utsatt for risiko ved arbeid i farlige områder. Risikoen for nedetid reduseres også dramatisk når feltarbeidere har tilgang til ekspertise fra hvor som helst i verden ved å bruke BARTEC PIXAVIs kommunikasjonsløsninger.

Under en video produsert av Bartec Pixavi som kort viser mer om produktet.

Powered by Labrador CMS