Geir Førre og Alf-Egil Bogen, begge kjent for å bygge opp vellykkede selskaper, går inn i Corentium AS.

Førre og Bogen inn i Corentium

Med Geir Førre og Alf-Egil Bogen på laget tar Corentium AS sats for betydelig internasjonal vekst. Med innovativ digital teknologi satser selskapet på å bli verdensledende på radonmåling. Fremtidsmålene er solide.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Corentium har fått inn solid ny kompetanse på eiersiden og i styret, med Geir Førre (ny styreformann) og Alf-Egil Bogen. Førre var en av gründerne bak Chipcon og Energy Micro, mens Bogen som nå leder Novelda, var styreleder i Chipcon og en av gründerne bak Atmel Norway.

Alf-Egil Bogen kom inn i Corentium som investor i 2014– Jeg er imponert over teknologien Corentium har utviklet. Dette viser hva få personer, men med unik kompetanse og klart fokus kan få til. Vi vil nå bygge Corentium til et verdensledende selskap innen måling av den farlige gassen radon, sier Alf-Egil Bogen.

Corentium legger opp til en betydelig skalering internasjonalt, med mål om omsetning på godt over 100 mill i løpet av 2018. Den største salgsøkningen er nå i det amerikanske markedet, mens en med nytt EU-regelverk på trappene også ser et stort markedspotensiale i Europa.

Corentium utvikler og leverer Canary, en digital radonmåler.

Radongass i bygninger er idag den største årsaken til lungekreft etter røyking. I Norge er det flere dødsfall forårsaket av radongass i bygninger enn av husbranner og biltrafikk tilsammen. – Det er ingen grunn til at digitale radonmålere ikke skal være like vanlige som røykvarslere i alle boliger, sier styreleder Geir Førre. – Når huseiere selv kan overvåke radonnivået bidrar dette også til å skape bevissthet om den kreftframkallende radongassen.

Corentium AS ble etablert i 2008 av personer med bakgrunn blant annet fra CERN i Geneve. Forretningsideen var å gjøre radonmåling enklere og mer rasjonell gjennom digital måleteknologi. Utviklingen er støttet av Forskningsrådets BIA program (Brukerstyrt innovasjonsarena). Corentiums radonmålere og systemer har til nå solgt i mer enn 50 land, og er tilpasset behov hos et bredt spekter av brukere; slik som boligeiere, bygningsforvaltere og radonkonsulenter.

Det nye styret i Corentium består av Geir Førre, Eirik Næss-Ulseth, Alf-Egil Bogen, John Fjellheim og Bjørn Sundal.

Powered by Labrador CMS