Cisco vil kjøpe det delvis norske selskapet Acano, leverandør av infrastruktur for samhandling og programvare for videokonferansemøter, for 700 millioner dollar. (Foto: acano.com)

Cisco kjøper Acano

Cisco har inngått en intensjonsavtale om kjøp av Acano, levererandør av infrastruktur for samhandling og programvare for videokonferansemøter. Selskapet er etablert av tidligere Cisco- og Tandberg-ansatte og har base i London.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Acano tilbyr maskin- og programvare, inkludert gateways,  video- og audiobroer. Denne teknologien lar kunder koble seg til videoløsninger fra flere leverandører på tvers av hybrid- og skybaserte miljøer. Dette oppkjøpet vil akselerere Cisco sin samhandlingsstrategi som fokuserer på å levere video overalt, gi den beste samhandlingsopplevelsen på tvers av alle endepunkter, alle skjermer, alle arbeidsplasser og til alle brukere, heter det i en pressemelding.

Forretningsområdet Cisco Collaboration ser allerede effekten av denne trenden med en 17 prosents vekst i forrige kvartal målt mot samme periode i forrige år. Samtidig som farten øker, er det et behov for å levere systemer som vil koble sammen enhver løsning, uavhengig av leverandør, og i en større skala enn noen gang tidligere. Acano har en teknologi og ekspertise som lar Cisco akselerere utviklingen innen nøkkelområder som interoperatibilitet og skalerbarhet.

Acano-teamet vil bli en del av Cisco Collaboration Technology Group, ledet av Senior Vice President og general manager Rowan Trollope. Som en del av avtalen vil Cisco betale 700 millioner dollar i kontanter og antatt fremtidig egenkapitalbasert avkastning. I tillegg er det incentivordninger knyttet til bindingstid for ansatte som følger med over i Cisco. Oppkjøpet forventes å fullføres i tredje kvartal i regnskapsåret 2016, forutsatt regulatoriske godkjenninger og etterlevelse av vilkår i intensjonsavtalen.

Powered by Labrador CMS