En ny kampanje skal få flere DAB-adaptere til bil.

Storsatsing for å få DAB i bil

Et nytt prosjekt skal sikre et bredere utvalg av løsninger for DAB-radio i bil i tiden frem mot FM-slukking. Prosjektet skal bidra til økt satsning på gode adaptere og sikre tilgjengelighet over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Norsk bilradiopromotering er et nytt tiltak fra radiobransjens for å sikre nordmenn en god overgang til digitalradio i bil. De fleste nye biler leveres med DAB i Norge, men et stort antall eldre biler må oppgraderes når Norge konverterer til digital kringkasting.

Norge er i en omlegging fra analog til digital radio for alle riksdekkende kanaler, og enkelte lokalkanaler. Over 90 prosent av befolkningen har 22 radiokanaler med digital radio.

DAB-dekningen langs veinettet er generelt bedre enn FM-dekningen. For å få DAB i bilen, må man bytte radio eller installere et DAB adapter. Adaptere finnes både som skjulte, integrerte løsninger og enklere selvmonteringssett.

– Mange bileiere skal oppgradere eller bytte radio i løpet av et relativt begrenset tidsrom. For å få en god gjennomføring er det nødvendig å sikre bredest mulig tilgang på produkter i markedet på et tidlig stadium. Dette gjøres primært ved å senke produsenters risiko knyttet til markedsføring av adaptere, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

Norsk bilradiopromotering er en offensiv satsning fra Digitalradio Norge, som skal sikre bred markedsføring og tilgang på adaptere i hele landet. Prosjektet skal gjennomføres i samarbeid med de to største kommersielle radiokringkastere, P4-gruppen og SBS Radio, samt de største leverandørene av adaptere. Kringkasterne bidrar med både markedsføringsressurser og kompetanse i utviklings- og testfasen av apparatene.

En av verdens største DAB-radioprodusent Pure er blant selskapene som nå jobber med nye adapterløsninger for å øke produktutvalget på markedet i Norge og utlandet. Norsk bilradiopromotering er også i dialog med de tre store norske selskapene på området, AutoHiFi, Sahaga og TT Micro.

Det er omtrent 2,6 millioner personbiler i Norge. En halv million av disse har allerede DAB. Denne våren setter regjeringen slukketidspunkt for FM-nettet. Slukking vil finnes sted fra 2017 eller 2019.

Powered by Labrador CMS