Rittal RiLine er skinnesystem med standardkomponenter er optimalisert for applikasjoner for både vekselstrøm og likestrøm

Skinnesystem for likestrøm skal spare energi

Rittal hevder å være verdens første produsent som tilbyr et godkjent skinnesystem med standardkomponenter, optimalisert for applikasjoner for både vekselstrøm og likestrøm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Utviklingen, spesielt for solceller og annen fornybar energi, innebærer at interessen for å bruke likestrøm vokser. Effekttap reduseres betydelig hvis strømmen fra solcellene kan brukes direkte, f.eks. til datadrift, uten å måtte bytte mellom vekselstrøm og likestrøm og tilbake igjen, sier Bjørn-Terje Flidh, systemselger strømfordeling hos Rittal AS i en pressemelding.

Likestrøm, DC, produseres i solceller og vindmøller og brukes for servere, motorer og frekvensomformere. Fordelen er åpenbar ved å opprette et internt likestrømsnett i småskala kraftproduksjon og forbruk.

Rittal RiLine skinnesystem har en strømkapasitet på opptil 1600 A, en nominell spenning på opptil 1500 V DC og en kortslutningseffekt på opptil 40kA. Avhengig av kravene, kan skinnesystemet være av kobber, aluminium eller cuponal, en kobberkledd aluminiumskinne fra Rittal.

Skinnesystemet har også et tilbehørsprogram for likestrømsapplikasjoner med adaptere, sikringer, og sikringssokler med tilhørende DC sikringer. RiLine er godkjent for IEC 61439 og UL 845 med UL 508.

Powered by Labrador CMS