Lær å overstige 32Gb/s på kort

Lee Ritchey har laget flere nye testkort, som viser hvordan man på en sikker måte kan lage hurtige differensielle forbindelser på 32 Gb/s og mer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Signalintegritets-guruen Lee Ritchey gir seg ikke, til tross for at han er over 70 år. Elektronikkdesignere kan nå få med seg et nytt kurs med den legendariske mannen.

Et nytt kurs, som avholdes for første gang i forbindelse med den årlige SI Week, 18-22 Mai, presenterer data fra adskillige nye testkort. Kun ved å lage praktiske målinger kan Lee Ritchey være sikker på at han ikke gir dårlige og dermed dyre råd. Og det er nettopp det, som har gjort Lee til en tilbakevendende instruktør hos kursleverandøren EE-Training. I år er SI Week plassert i Stockholm, hvor det som i fjor forventes 60-70 deltagere fra hele verden.

Lee Ritchie er en av dem som trolig ikke forlater kurslokalene før han blir båret ut.

Det nye kurset er kalt “Lee Ritchey: Very High Speed” og fokuserer på hurtige differensielle forbindelser til alt fra USB og PCIe til de hurtigste forbindelser på 32 Gb/s og mer. Deltagerne kan se frem til å lære både om design av kort og om å unngå fallgruber, men også hvordan og hvorfor dyre high-density-interconnect (HDI) teknikker kan unngås. Kurset avslutter SI Week fredag den 22. Mai.

De første tre dagene av SI Week er et omfattende signalintegritetskurs; “Lee Ritchey: Signal Integrity”, som lærer deltagerne å designe alle typer av produkter etter en systematisk first-time-right metode. Kurset tar fatt i de grunnleggende prinsipper for high speed design fra en meget praktisk vinkel, får vi opplyst.

Torsdagen i SI Week handler om simulering av signalintegritet. Her lærer deltagerne gjennom hands-on øvelser praktiske og effektive teknikker til simulering av digitale kretser som en forberedelse til effektivt layout. Her løftes sløret for hvordan simuleringer kan utføres effektivt ved ikke nødvendigvis å lytte for mye til de store DAK-firmaers salgstaler, men mer ved å bruke sunn fornuft og vri det viktige ut av verktøyene.

– Jeg har arrangert kurs med Lee gjennom de siste 10 år. Hver gang han takker ja til å holde enda et kurs, blir jeg ekstra glad, fordi jeg, som noe yngre, utmerket godt vet hvor anstrengende det kan være å reise rundt konstant, kommenterer Rolf Østergaard, som eier og driver EE-Training.

 

Mer informasjon og påmelding her.

Powered by Labrador CMS