Stadig flere IoT-enheter – 10,3 millioner i 2014

I følge analysefirmaet Berg Insight, nådde den installerte basen av trådløse IoT-enheter i industriell automatisering 10,3 millioner i 2014. Og det blir flere siden den årlige veksten er antatt å bli på 27,2 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med en vekst på 27,2 prosent, forventer analysefirmaet at det vil være en installert base på 43,5 millioner enheter i 2020.

Innenfor industriautomatisering er det en rekke forskjellige teknologier og standarder som brukes, avhengig av hva det brukes til. På feltnivå er det spesielt 802.15.4-baserte standarder som benyttes, som WirelessHART og ISA100.11a. WiFi og Bluetooth er mest utbredt i fabrikkautomatisering, mens mobilteknologi benyttes i forbindelse med fjernovervåkning og kommunikasjon mellom flere anlegg.

Det pekes også på at økt popularitet for Ethernet-baserte nettverk i fabrikkautomatisering, gjør WiFi populært i disse applikasjonene. Økt bruk av nettbrett og smarttelefoner i HMI-løsninger (menneske-maskingrensesnitt), er også en viktig pådriver for å bruke WiFi og Bluetooth i automatiseringsutstyr.

Aktører i dette markedet er også variert, der selskaper som Emerson, Honeywell, GE og Yokogawa er ledende leverandører av 802.15.4-utstyr i industriautomatisering. Siemens, Cisco, Belden, Moxa, Schneider Electric og Eaton er ledende innen Wi-Fi-utstyr, mens Eaton, GE og Sierra Wireless nevnes som viktige leverandører av mobile enheter.

Powered by Labrador CMS