Ny referanseplattform for helsedingser

Maxim med referansedesien som skal forbedre presisjon, dynamisk område og effektforbruk i sensorløsninger for måling av ”galvanisk hudrespons” i mobile løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Utviklere av kroppsnære applikasjoner  og enheter kan nå, relativt umiddelbart evaluere måling av såkalt galvanisk hudrespons (GSR), ved hjelp av det nye referansedesignet MAXREFDES73# fra Maxim Integrated Products. 

Anvendelse av GSR (måling av hudens ledningsevne) har vært regnet som en utfordring, ettersom utviklerne trenger å manipulere flere diskrete brikker og kalibreringsprogramvare for å gjennomføre sensordesignet. MAXREFDES73# integrerer digital-til-analog (DAC) og analog-til digital (ADC) omformere, en mikrokontroller med avansert kraftstyring, firmvare og en Android app i det som det mener er industriens første GSR referansedesign.

Dette kan få betydning for utvikling av en lang rekke helse- og treningsprodukter, mener de. Plattformen kommer i form av et armbånd, og inneholder sensorer for måling av kroppens overflatetemperatur og kretser for Bluetooth-kommunikasjon, og har et oppladbart batteri som skal kunne var en uke mellom hver opplading.

Plattformen er bygget opp rundt ”helse-mikrokontrolleren” MAX32600, og betyr ifølge Maxim at 80% av designjobben allerede er gjort for utviklerne.

Les mer om Maxims tilbud innen dette segmentet her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS