Ny digital signalkontrollerfamilie for kraftapplikasjoner

Microchip lanserer dsPIC33EP «GS»-familien med digitale signalkontrollere (DSC). Familien består av hele 14 medlemmer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye dsPIC33EP «GS»-familien skal lever ytelse nok til å implementere mer avanserte ulineære, forutsigbare og tilpasningsdyktige styrealgoritmer ved høyere svitsjefrekvenser. Algoritmene gjør det mulig å utvikle kraftforsyninger som er mer energieffektive og som har bedre kraftforsyningsspesifikasjoner. Høyere svitsjefrekvenser muliggjør utvikling av fysisk mindre kraftforsyninger, med høyere tettheter og laver kostnad.

Sammenlignet med den foregående generasjonen DSC, har komponentene i dsPIC33EP «GS»-serien mindre enn halvparten så mye forsinkelse, når de brukes i en tre-polet tre-null kompensator, og forbruker opp til 80 prosent mindre effekt i en hvilken som helst applikasjon.

Blant egenskapene finnes «Live Update Flash», som er spesielt nyttig i høyt tilgjengelige- eller «always-on» systemer. Live Update kan brukes til å endre fastvaren i en kraftforsyning i drift, inkludert den aktive beregningskoden for kompensatoren, samtidig som det opprettholdes kontinuerlig regulering.  Varianter av denne nye digitalt optimaliserte DCS-familien er tilgjengelig i industriens minste, 4 x 4 mm UQFN pakke, rettet mot plassbegrensede design.

Andre nøkkelegenskaper for denne familien er opp til fem 12-bit ADCer med 22 ADC innganger, noe som gir total kapasitet på 16 Megasamplinger per sekund (Msps) med en 300 ns ADC forsinkelse. Komponentene i dsPIC33EP «GS»-serien har 12-bit DACer for hver av de fire analoge komparatorene, rettet mot design med høyere nøyaktighet.  De to innebygde, programmerbare forsterkerne kan benyttes for strømmåling og andre presisjonsmålinger. Disse analoge forsterkerne vil redusere antalle eksterne komponenter, og dermed sparer man både kostnader og kortplass.

Typiske anvendelser og applikasjoner: AC/DC- og DC/DC-kraftforsyninger til databehandling og telekom; industrielle solcelleinvertere, LED-belysning, HID lys, batteriladere, projektorer og sveiseapparater; samt bil- LED og HID hovedlykter og DC/DC omformere.

Den nye familien støttes av Microchips MPLAB Starter Kit for Digital Power, og familiemedlemmene i dsPIC33EP «GS»-serien er tilgjengelige i forskjellige pakker, fra 28 til 64 pinner.

Powered by Labrador CMS