Kun 1% vet noe om S-parametere

Mens såkalte S-parametere tradisjonelt var RF- og analogdesignernes felt, har økte hastigheter trukket metodikken inn i digitale design.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Nå kommer guruen Eric Bogatin til Skandinavia, og vil holde et sjeldent kurs om S-parametere i København i juni. Noe av bakgrunnen er at S-parametere begynner å bli en nødvendig kunnskap for utviklere av digitale design.

S-parametere ble oppfunnet for 70 år siden, i 1945. Så en nyttig jubileumsaktivitet kan være å lære seg å bruke S-parametere i praksis.

– S-Parametere er blitt en de facto standard for å karakterisere de elektriske egenskapene til internforbindelser, likevel har 99% av dagens ingeniører intet begrep om hva de betyr, sier Eric Bogatin i en kommentar. Han regnes som en av de ledende ekspertene som i dag underviser om S-parametere som en integrert del av signalintegritet.

I juni gir Bogatin dermed muligheten for å slutte seg til 1% gruppen – altså de som faktisk forstår hvordan S-parametere kan brukes for å løse dagens designproblemer. – Dette er vår – muligens noe nerdete – måte å feire Vitold Belevitch’ oppfinnelse; S-parameterne, for 70 år siden, kommenterer Rolf Ostergaard hos kursarrangøren EE-Training.

Eric Bogatin kaller seg selv Signal Integrity Evangelist.

Dette er den første leksjonen Bogatin gir på mange år, og den aller første i Norden overhodet.

Kurset vil gi deltagerne en snarvei til innblikk i hemmelighetene S-parameterne inneholder, og  Eric Bogatin vil skrelle vekk den kompliserte matematikken for å avdekke de grunnleggende prinsippene.

Mens S-parametere tradisjonelt handler om hvordan sinusbølger oppfører seg med en forbindelseskontakt, utvides denne basisinformasjonen til å inkludere tidsdomenet og både enkeltleder- og differensielle internforbindelser, samt målinger og simuleringer.

Eric Bogatin har bl.a. skrevet boken Signal and Power Integrity - Simplified. I dag leder han Teledyne LeCroy Signal Integrity Academy og er ansatt som Professor ved University of Colorado - Boulder.

Du finner mer om kurset her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS