Kitron utvider i Litauen

Kontraktsprodusenten Kitron åpnet i dag sitt nye produksjonsanlegg og senter for ingeniørtjenester i Kaunas.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Dette er et viktig produksjonssenter for Kitron og understreker den strategiske betydningen av virksomheten i Litauen, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Kitron prioriterer høyverdisegmenter av næringer med krav som går utover konkurransedyktig pris - segmenter der spesialkompetanse er nødvendig, der feilmarginene er ekstremt små og der evnen til å håndtere komplekse og endrende kundebehov blir verdsatt, sier konsernsjef Peter Nilsson i Kitron.

–Tjenestedelen av denne virksomheten, og spesielt avanserte testutviklingstjenester, er økende. For å gjennomføre denne strategien spiller våre folk i Kaunas og utvidelse av anlegget vårt her en helt avgjørende rolle, sier han.

En investering på 7 millioner euro i det nybygde anlegget på 5 000 kvadratmeter skal gjøre selskapet i stand til å utvide det eksisterende produksjonsområdet til 13 000 kvadratmeter og skape ytterligere 60 arbeidsplasser.

Fra nå av vil selskapet ikke bare produsere i Litauen, men også utvikle nye produkter, med spesielt fokus på ingeniørtjenester. Ingeniører vil utføre prototyping, oppfølging av produktdesign, komponent-ingeniørtjenester og tjenester innen prosjektledelse.

– For å fortsette å vokse er det strategisk viktig for oss å utvikle ingeniørtjenester og å utvide vår kapasitet. Vi vil fokusere spesielt på ansattes kompetanse og opplæring ettersom høyt kvalifiserte fagfolk som er aktivt involvert i utviklingen av nye produkter, er vår største styrke. Våre kunder er globale selskaper som investerer millioner i ny teknologi. Ønsker du å jobbe med de beste, må du være den beste, sier Mindaugas Sestokas, administrerende direktør i UAB Kitron. Sestokas legger til at han er glad for at den litauiske virksomheten i dag står for brorparten av konsernets investeringer.

Selskapet, som sysselsetter 430 fagfolk i Litauen, er blitt en av de største og mest avanserte elektronikkprodusentene i Øst-Europa. Av selskapets elektronikkprototyper og masseproduserte produkter, eksporteres 95 prosent til medisin, industri, alternativ energi, maritim industri og leverandører av dataoverføringsutstyr. Selskapets kunder omfatter globale selskaper som Volvo, Saab, Bombardier, Husqvarna, Emerson og mange andre.

Powered by Labrador CMS