Seks kinesere er tiltalt for å stjele hemmeligheter fra amerikanske Avago og Skyworks for så å etablere en bedrift basert på samme hemmeligheter. (illustrasjonsfoto: Avago Technologies).

Kinesere stjal fra Avago og Skyworks

Amerikanske myndigheter tiltaler seks kinesiske statsborgere for å ha stjålet forretningshemmelighet fra elektronikkselskapene Avago og Skyworks.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

En av dem er arrestert, mens resten er trolig i Kina. USA går så langt som å si at det er den kinesiske regjeringen som står bak spionasjen.

I følge rapporter er det lille kinesiske selskapet ROFS Microsystems etablert for å fremstille akustiske filtre til mobiltelefoner, men basert på industrihemmeligheter kopiert fra Avago og Skyworks.

Den ene som ble pågrepet befant seg i Los Angeles. De seks tiltalte skal ha kopiert kildekode og annen privat informasjon, for så å bruke dette til å produsere egne produkter i et kinesisk selskap. Selve tiltalen har 32 anklagepunkter, skriver etn.se. Og spionasjen sies å ha pågått siden 2006.

To av de tiltalte har kjent hverandre siden studietiden ved University of Southern California. Begge fikk jobb på henholdsvis Avago og Skyworks. Sammen med personer fra Tianjununiversitetet bestemte de seg for å etablere selskapet med industrihemmeligheten som «grunnsten», heter det blant annet i tiltalen.

I følge myndighetene i USA har de handlet på oppdrag fra Kinas regjering, og de vil bli tiltalt etter en paragraf i loven Economic Espionage Act som bare brukes når oppdragsgiveren er en fremmed makt.

Bevismaterialet består av epost mellom de tiltalte tilbake til 2006, der det blant annet kom fram at en av de tiltalte advarte en anne mot å lese privat epost på jobben, siden de kan spores. I annen epost skal de ha diskutert planene om å produsere filtre i Kina. Et annet bevismateriale er et påstått stjålet utviklingssett fra Avago.

Powered by Labrador CMS