Guo Ping, CEO i Huawei, lanserte European Research Institute (ERI) under konferansen European Business Summit (EBS) i Brüssel.

Huawei skal etablere europeisk forskningssenter

Fra før av har den kinesiske elektronikkgiganten 18 FoU-sentra i Europa, og nå skal det etableres et forskningssenter, eller institutt, som skal koordinere denne virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Instituttet, European Research Institute (ERI), skal plasseres i Leuven, Belgia, og i følge selskapet representerer dette en milepæl i deres globale innovasjonsstrategi.

Som et viktig verktøy for å hjelpe Europa til å nå målene i sin digitale agenda, vil instituttet forsterke sitt eksisterende samarbeid mellom Huawei og europeisk industri, heter det i en pressemelding torsdag.

– Europa har et godt industrimiljø og er det globale kompetansesenteret for Huawei. ERI skal administrere Huawei’s europeiske forsknings- og innovasjonsaktiviteter, og styrke vårt samarbeid med europeisk industri og akademia, sa Guo Ping, CEO i Huawei under European Business Summit (EBS) i Brüssel som arrangeres denne uken. – Siden digitalisering gjør hver virksomhet til en digital virksomhet, vil Huawei arbeide sammen med sine partnere for å oppnå en myk overgang til «Europa 4.0».

ERI skal støtte Huawei’s forskjellige 5G-prosjekter i Europa. De er medlem i flere 5G forskningsprosjekter, som EUs METIS og 5G-PPP, og de arbeider med flere partnere om å få til gjennombrudd i teknologiutvikling. Blant annet har de et felles forskningsprosjekt rundt fremtidige mobilnettverk og implementerer et 5G testanlegg ved Universitetet i Surreys 5G Innovasjonssenter i Storbritannia.

De har også lansert en «5G Vertical Industry Accelerator (5G VIA)» og bygget 5G testanlegg med partnere i München. Her simuleres virkelige scenarier i vertikale industrier som de mener vil bidra til raskere utvikling av 5G-teknologi.

Det nye senteret skal ledes av Dr. Zhou Hong, som har vært ansvarlig for Huawe’s europiske FoU, standardisering og teknisk samarbeid siden 2014. Dr. Walter Weigel, tidligere generaldirektør i ETSI (European Telecommunication Standards Institute), er utnevnt til visepresident.

Etableringen vil også påvirke selskapets investeringer i Europa. Med operasjon siden 2000, har Huawei 9.900 ansatte – derav 1200 innen FoU, og i fjor signerte de over 200 samarbeidsavtaler med europeiske partnere. I tillegg deltok de i 17 rammeverkprogrammer og Horizon 2020-prosjekter, samarbeidet med 160 eksperter og akademikere i tillegg til 120 akademiske institusjoner.

Powered by Labrador CMS