Apple's HomeKit kommer tidligere enn mange har ventet – sier i hvertfall ryktene. Foto: Apple (manipulert)

HomeKit kommer neste måned

Apple’s Homekit, et system i IOS for styring av utstyr i hjemmet, skal visstnok bli lansert allerede neste måned. Det er tidligere enn forventet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med HomeKit vil Apple også vise at de er med på IoT i hjemmet.

så sent som i forrige uke ble det sagt at Apple hadde problemer med systemet, blant annet rundt kodestørrelse og et problem med styring av belysning – elementer som var ventet ville forsinke lanseringen. Men i følge Wall Street Journal, sier en talsmann fra Apple at de allerede har dusinvis av partnere som har bestemt seg for å få Homekit-utstyr på markedet, og de ser fram til å se de første neste måned.

Programutviklingsplattformen for HomeKit ble lansert i fjor og er laget for å forenkle hjemmeautomatisering gjennom å la Apple-utstyr styre tilkoblede enheter i huset. Da ble det ikke sagt noe om lanseringsdato, men flere produsenter sies å ha arbeidet med å få HomeKit-kompatibelt utstyr ferdig.

I følge opplysninger skal utstyret kunne styres gjennom talegjenkjenningstjenesten Siri eller gjennom varsel på iPhone eller iPad. Det bruker en standard protokoll for sikker kommunikasjon mellom produkter i hjemmet, som belysning, musikk, termostater og garasjedører, for å nevne noe.

Utviklingssiden for HomeKit: developer.apple.com/homekit

Powered by Labrador CMS