Happy Gecko for IoT

Silicon Labs lanserer nå en ny familie i Gecko-serien, Happy Gecko som de hevder er verdens mest energivennlige USB mikrokontroller.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Denne nye EFM32 Happy Gecko-familien av mikrokontrollere, er rettet mot IoT-applikasjoner som er drevet av batterier eller basert på energihøsting.

I følge selskapet er nykomlingen laget for å ha det laveste strømtrekket i markedet. Kjernen er en ARM Cortex-M0+ og på grunn av USB-grensesnittet er det enkelt å koble den til IoT-applikasjoner som smarte målere, hjemmeautomatisering, alarm og sikkerhetssystemer, smart tilbehør og kroppsnært utstyr.

Mikrokontrollerne har et avansert energistyringssystem med fem effektmodus slik at de holder seg i optimal effektmodus gjennom å bruke så lite tid som mulig aktiv modus. Under «dyp søvn» er forbruket på 0,9 µA. I aktiv modus er strømtrekket på 130 µA/MHz ved 24 MHz og med en primtallalgoritme. I tillegg har den rask oppvåkningstid på 2 mikrosekunder.

På periferisiden er den utstyrt med en analog komparator, komparator for forsyningsspenning, temperatursensor, programmerbar strøm digital-til-analog-omformer (IDAC) som trekker 350 µA strøm ved en samplingsrate på 1 MHz. En innebygget AES-kryptering sørger for sikkerhet i forbindelsene.

Brikkene er tilgjengelig i QFN-, QFP- og chip-scale-pakker (CSP), og støttes av utviklingsplattformen Simplicity Studio.

Hele familien består av 20 mikrokontrollere med forskjellige spesifikasjoner. Prøver og produksjonsvolum er tilgjengelig nå i pakkene 24-pin og 32-pin QFN, 48-pin QFP og 3 mm x 2,9 mm CSP.

Mer informasjon kan finnes her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS