Illustrasjonsfoto Cadence Allegro

Allegro blir mer produksjonsvennlig

Mønsterkortdesignverktøyet Allegro fra Cadence er oppdatert og kommer blant annet med en opsjon som gjør overlevering til produksjon mer strømlinjeformet – og raskere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Lanseringen av Allegro 16.6 kommer med en portefølje av nye produkter og teknologier, sier Cadence i en pressemelding. Spesielt nevnes lanseringen av Allegro PCB Designer Manufacturing Option, et verktøysett som skal korte ned tiden i forbindelse med produksjonsdokumentasjon med opp til 60 prosent.

I dette tillegget er det mulig å lage en slipp-til-produksjons-pakke, og inkluderer Design for Manufacturing (DFM) Checker, dokumentasjonsredigering (korter ned dokumentasjon for produksjon som nevnt over), og redigering av panelmoduler.

Den nye versjonen er bygget for å møte etterspørselen etter en mer forutsigbar og kortere designsyklus. Derfor skal den inneholde flere egenskaper som gir raskere ruting, og justering for høyhastighets grensesnitt som DDR 3 og DDR4.

I tillegg til produksjonstillegget er Allegro Rules Developer and Checker også et nytt produkt i porteføljen. Den gjør at man kan gjøre egenutviklede produksjons- og sammenstillingsregler som en utvidelse av PCB Designer Manufacturing. Verktøyet kommer også med et relasjonsbasert geometrisk verifiserings-språk. Med dette skal man kunne lage regler som er proprietære og kjent for en OEM-produsent. Reglene kan sees og kjøres fra Allegro Constraint Manager.

På oppdateringssiden er det lagt til returbane-vias mens man ruter differensielle par for å sikre en jordet returbane for differensielle par-vias. En annen er å unngå kopling av høyhastighetssignaler til FR-4’s vevede struktur, slik at det er enklere å lage ruter som ikke er i vinkel. Denne er basert på brukerdefinerte parametre.

Justering av avstander for signaler i grensesnitt som DDR3 og DDR4. Det betyr at signalene kan komprimeres i områder med stor tetthet, i tillegg til å unngå krysstale mellom signaler eller gi plass til justering (tuning).

Det er også en ny formredigerer – AppMode, som gjør at man kan lage eller modifisere komplekse former og geometrier svært rask for kobber-former, fleks dekningslag og komplekse former i loddepunkter/pads.

Mer detaljert informasjon kan leses her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS