AC-DC moduler med høy effekttetthet

PFC-regulerte VIA PFMer kan by på isolerte 24 V eller 48 V utganger på opp til 400 W i en 9 mm termisk herdet modul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Vicor Corporation introduserte i dag sine nye høytetthets, lavprofil, integrerte VIA PFM AC-DC front-end kraftmoduler.

VIA PFM AC-DC front-end omformermoduler hevdes å oppnå en effekttetthet på 8 W/cm³ (127 W/in³) og leverer en isolert, PFC regulert 24 V eller 48 V SELV DC utgang på opp til 400 W fra et universelt inngangsområde på 85 til 264 V med 93% maks effektivitet.

VIA PFM er 5 ganger tynnere enn tradisjonelle 1U forsyninger, og tilbyr ifølge Vicor spesielle designfordeler til utviklere av kraftsystemer der de utfordres av plassbegrensninger. Med sin 9 mm tynne profil og 36 mm bredde, kan VIA PFM monteres på sideplaten i ethvert typisk 1U chassis, og dermed spare verdifull plass.

Termisk forsterkede VIA PFMer kan monteres på chassis og ledningsavkjøles for å kunne eliminere vifter, og dermed forbedre systempålitelighet og ytterligere minske fotavtrykket for kraftsystemet. Høy tetthet, høy effektivitet og lav termisk motstand gjør VIA PFM front-end moduler egnet for et stort spekter av applikasjoner i sluttmarkedet, inkludert små trådløse basestasjoner, plassbegrensede LED belysningsapplikasjoner, industrielle- og automatiseringssystemer.

Kraftmodulene integrerer systemfunksjoner som EMI filtre, transientbeskyttelse og begrensning av inrush, for å redusere designtid og designrisiko. VIA kraftmoduler er tilgjengelige i chassismonterte- og mønsterkortmonterte konfigurasjoner, og støtter en rekke mekaniske monteringsmuligheter og metoder for termisk styring.

Som støtteverktøy har manVicors online PowerBench designverktøy gjør designere i stand til å utvikle et komplett kraftsystem fra AC til PoL (lastpunkt) med en designmetodikk basert på modulære kraftkomponenter.

Powered by Labrador CMS