Imec og Holst lanserer trådløse NO2-sensorer med lavt energiforbruk i et nytt konsept de kaller intuitiv IoT.

Skal sjekke luftkvalitet med gassensorer basert på IoT

Forskningsinstituttene Imec og Holst Centre fra henholdsvis Belgia og Nederland, lanserer i dag en liten NO2-sensor med effektbruk i mW-området. Samtidig innfører de et nytt IoT-begrep.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Sammen lanserer Imec og Holst Centre en gassensorplattform for «intuitive IoT-applikasjoner». Samtidig, i en annen pressemelding, inviterer de til et industrielt samarbeidsprogram for «Intuitive Internet of Things (I2oT)», og dermed har vi fått enda ett nytt begrep.

De nye gassensorene har en lav deteksjonsgrense for NO2, oppgitt til <10 ppb og rask responstid. Sensorene skal egne seg til overvåking av luftkvalitet og presenteres som en løsning for å dekke et økt behov for overvåking av både innen- og utendørs luftkvalitet.

I2oT er hva de hevder er det neste, utover kroppsnært utstyr og smarte hjem; nemlig å håndtere bærekraft, kompleksitet og sikkerhet i vår tilværelse.

Både inne- og utemiljø er blitt gjenstand for mer oppmerksomhet, og i dag blir luftkvaliteten gjerne målt på noen få steder i en by, med spesialutstyr, ofte stort og strømkrevende. Deres løsning er tenkt implementert i stor skala som kommuniserer med miljø og nettskyen.

Det er allerede testet, i et Eindhoven, Nederland, som et luftkvalitetsnettverk bestående av flere sensorer i sentrum av byen. Testen startet i begynnelsen av mai og hensikten er å sjekke et virkelig miljø samt sensorenes langtidsstabilitet, i tilegg til å teste dem opp mot etablerte referansesensorer.

I dag installerer de et lignende nettverk i Holst Centre-bygningen i Eindhoven for måling av innemiljø. Systemet består av NO2-sensor og kommersielle sensorer for temperatur, relativ fuktighet og CO2. Måledata kan leses i sanntid over internett. Neste trinn blir å utstyre systemet med proprietære lavenergisensorer for CO2, flyktige organiske forbindelser, Ozon og partikler/støv.

Nå inviterer instituttene til et partnerprogram for å evaluere og videreutvikle distribuerte IoT-nettverk, enten selve nettverket eller brikketeknologi. IPen kan også lisensieres.

Hele pressemelding og mer informasjon kan leses her (ekstern lenke).

Powered by Labrador CMS