Ny IoT-motor fra Nordic

Den nye nRF52-serien fra Nordic Semiconductor setter en ny milepæl i forhold til pris/ytelse for 2,4 GHz multiprotokollradio, og har integrert NFC.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Nordic Semiconductor setter denne uken i gang prøveproduksjon av sine neste generasjon med såkalte ultra-laveffekt trådløse komponenter – nRF52-serien.
Systembrikken nRF52832 hevdes å kunne redefinere markedet for énbrikke Bluetooth Smart løsninger, ved å kombinere barrierebrytende ytelse med energieffektivitet. Den har også en innebygd NFC-tag for Touch-to-Pair.

Den nye brikken inneholder – som den første i sitt segment – en 64MHz ARM Cortex-M4F prosessor, en laveffekt 2,4GHz multiprotokoll radio, og helautomatisert effektoptimalisering. Med en ytelse på 215 CoreMark skal nRF52832 kunne levere opp til 60% mer generisk prosesseringskraft enn konkurrerende løsninger. I tillegg skal den ha opp til 10 ganger så mye flyttallsytelse og dobbelt så høy DSP-ytelse. 

Med 90 CoreMark/mA skal systembrikken være opp til dobbelt så energieffektiv som konkurrerende løsninger.

– Eksisterende énbrikkeløsninger for Bluetooth Smart strever med å holde tritt med utviklingen innen Bluetooth Smart – det raskest voksende trådløsmarkedet i historien – spesielt i applikasjoner som kroppsnær elektronikkk og IoT, kommenterer produktsjef Thomas Embla Bonnerud i Nordic Semiconductor.

– Til nå har den viktigste årsaken vært at større ytelse går ut over energieffekiviteten, sier Bonnerud, som mener Nordic har løst denne utfordringen i sin nye SoC-serie.

Volumproduksjon ventes å starte opp i desember.

Powered by Labrador CMS