DolphiTech med oppgradert ultralydkamera

Raufossbedriften DolphiScan har oppgradert både maskin- og programvare i sitt Dolphicam ultralydkamera. Kameraet er utviklet for skanning og skadesøk i materialer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge bedriften har de forbedret signal-til-støy-raten med 12 dB. Dette skal øke muligheten betydelig til å oppdage og finne størrelsen på skader i karbonfiberforsterket plast (CFRP – Carbon Fiber Reinforced Plastic).

Programvaren DolphiCam Expert kommer med bedre brukergrensesnitt som gjør det enklere å bruke det på typisk nettbrett. Mulighet til å velge utsnitt og områder er også lagt til.

Annet er et nytt verktøy for borehullinspeksjon som gjør det enkelte å størrelsesbestemme og måle lamineringsfeil i borehull. Verktøyet har blant annet et konsept kalt ROI (Regions of Interest), eller «interessante områder», som med økt bildehastighet sammen med bildebehandlingsmetoder, gjør at det er enklere å fokusere på borehull i laminatets front eller bakside.

DolphiScan leverer ultralydkamera for 2D- og 2D-test og inspeksjon av materialer. Teknologien, en ultralyd transducer, er egenutviklet. En viktig kundegruppe er flyindustrien som bruker DolphiCam til raskt å sjekke flykroppen for svakheter eller sprekker i materialet.

Powered by Labrador CMS