Åpner for gjennomsiktige- og speil-skjermer

Samsung lanserer nå to nye typer OLED skjermer, den ene gjennomsiktig, den andre med speilfunksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det var under utstillingen Retail Asia Expo 2015 i Hong Kong i forrige uke at Samsung Display Co., Ltd. kunne vise frem det de mener er markedets første OLED skjermer med gjennomsiktig- og speilfunksjon.

Utstillingen viste den første anvendelsen av avanserte, kommersielle OLED-paneler i detaljhandelen, nærmere bestemt smykkeforhandleren Chow Sang Sang.
OLED-teknologien er her brukt for å skape en digital bildeplattform som skal gjøre handleturen mer visuelt engasjerende, heter det i en pressemelding fra Samsung.

Her er Samsungs OLED skjermteknologi integrert med Intel Real Sense teknologi, noe som skaper et visuelt forbløffende, interaktivt prøverom eller ”selvmodellerende” garderobe, som skal gjøre kunden i stand til å ”se” klær eller andre varer fra et meget realistisk, kundetilpasset perspektiv, heter det. 

I dette virtuelle prøverommet skal kunden kunne få et inntrykk av seg selv med de klærne, skoene eller smykken som de kan være interessert i å kjøpe.
Intel-teknologien gjør det mulig å kombinere 3D-kamera med et brukervennlig, automatisert bibliotek med lagrede ”persepsjoner” for å forenkle kameraforbedringer for programvareutviklere. 
Speilskjermen fra Samsung kan også komme til å erstatte speil i private hjem i fremtiden, tror selskapet. 
Samsung Displays Mirror OLED skjerm skal ha et refleksjonsnivå på mer enn 75%, og gir dermed 50% høyere refleksjon enn konkurrerende speilskjermer på markedet, hevder selskapet.

Gjennomsiktige skjermer kan gi en helt ny brukeropplevelse i mange situasjoner.

Disse skjermene er nå tilgjengelig i begrensede antall. Kontrastnivå er oppgitt til over 100.000:1 med en responstid på under 1ms. Speilteknologien er heller ikke avhengig av bakgrunnsbelysning.

De gjennomsiktige skjermene vil på samme måte visuelt levendegjøre gest- og talestyringen fra Real Sense 3D-roterbare bildesystemer, med OLEDs Full HD videoavspilling. Disse egenskapene skal være egnet til å forbedre kundeopplevelsen i alt fra bilbutikker til offentlige informasjonssystemer. 

Powered by Labrador CMS