Synkron DC/DC-kontroller

Linear Technology har introdusert en synkron buck-boost/inverterende DC/DC-kontroller med negativ inngang (-4,5V til -80V) og opptil 20A utgangsstrøm.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Linear Technology Corporation lanserer nå LT8709, en synkron PWM-kontroller for negativ-til-negativ eller negativ-til-positiv DC/DC omforming. Komponenten skal løse problemet med å regulere en negativ spenning i forhold til systemjord, uten behov for kompliserte skiftekretser.

Synkron drift betyr at utgangsdioden erstattes med en høyeffektiv P-kanal MOSFET, hvilket bedrer effektiviteten og tillater høyere utgangsstrømmer (opp til 20A), samt eliminerer kjøleflensen som vanligvis kreves for medium- og store effekter.

LT8709 kan konfigureres i buck, boost, buck-boost, og inverterende topologier, og er dermed anvendelig i et stort spekter av kraftforsyninger.

Kontrolleren opererer med et inngangsområde på -4,5V til -80V, og produserer en utgangsspenning fra -0,1V og helt opp til 60V, eller fra -1,4V og helt ned til -80V. Den har en skinne-til-skinne strømmonitor og -styring på utgangen,  slik at komponenten kan konfigureres som en strømkilde.

Den har også fått nye EN/FBIN pinnekretser for å variere inngangssignalene langsomt, og en justerbar utkoplingsfunksjon for underspenninger. Denne pinnen benyttes også for regulering av inngangsspenningen for å hindre kollaps i en forsyning med høy impedans. 

Den faste driftsfrekvensen er valgbar, fra 100kHz til 750kHz, og kan synkroniseres til en ekstern klokke. Man kan konfigurere den for enten tvunget kontinuerlig eller pulse-skipping driftsmodus under lette lastforhold. 

Komponenten er tilgjengelig i en 20-pinns TSSOP pakke.

Powered by Labrador CMS