Suksess for Kongsbergs kamera

Kongsberg Maritime melder at deres avdeling for standardprodukter har hentet inn flere ordre i løpet av 2014 enn noen gang før.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Særlig populært er deres kameraløsning Kongsberg Maritime OE14-370 Colour Zoom Camera, og de har hatt leveranser over lang tid til mange av de ledende forsknings-, karleggings- og konstruksjonsmiljøene, som Fugro, Oceaneering og Saab Seaeye.

OE14-370 Colour Zoom Camera ble lansert i 2013, og er utviklet for å utfylle selskapets industristandard ROV inspeksjonskamera, OE14-366a. Ved hjelp av den nyeste CCD-teknologien for å gi bedre bildeoppløsning og funksjoner som innebygd feltminne for lavere lukkehastigheter,  en 'snapshot' funksjon og tekstinnsetting, har den nye OE14-370 raskt gjort seg populær blant ROV-operatører, melder Kongsberg Maritime.

I løpet av året lanserte Kongsberg Maritime flere andre kameraprodukter som kan bidra til veksten.

Under Oceanology International i mars lanserte de det nye OE14-522 HD Pan and Tilt Zoom (PATZ) kameraet. Med et kompakt Omega domedesign, gir det mer enn hemisfærisk visning (230º pan x 220º tilt), og god optisk ytelse i dype farvann. Det har også en ny beltedrevet PATZ-mekanisme som skal gi myk, nøyaktig og variabel styring av kamerahodet. 

OE14-522 PATZ-kamera.

I november ble det lansert et nytt, høyoppløsnings CCD-kamera, OE15-100D, som er mindre, men har kapsling som tåler større dyp og gir større betraktningsvinkel (AOV).

Dette kameraet har i tillegg god ytelse i vann med dårlig sikt ved hjelp av såkalt SIT (Silicon Intensifier Target) teknologi. AOV er på 102° i vann.

Powered by Labrador CMS