Interessert i viderutdanning som programmerer av innvevde systemer? Svenske AGSTU tilbyr en yrkesrettet utdanning i samarbeid med blant annet Altera. (Illustrasjonsfoto: Altera)

Studere i Sverige hjemmefra?

Svenske AGSTU (Arbete Genom STUdier) melder at deres ettårige utdanning tilpasset elektronikk for innvevde systemer (TEIS) er fortsatt godkjent av myndighetene for yrkeshøgskolen. Det betyr at fjernutdanningen er gratis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den svenske yrkeshøgskolen sier i en melding at de nå har fått danske studenter, og spør om kanskje nordmenn er interessert? Det eneste kravet er at man bor i Norden og forstår svensk.

Utdanningen er «hands-on» fjernundervisning og inneholder VHDL-programmering, maskinvarenær C-programmering, mikromaskinarkitektur, avansert FPGA basert på maskin-/programvaresystemer og teknisk dokumentasjon. De samarbeider blant annet med Altera og er « Altera Approved Training Partner». AGSTU arrangerer dessuten den internasjonale konferansen FPGAWorld.

Til forskjell fra vanlig høgskoleutdanning, er denne yrkesutdanningen tilpasset, og kunnskapsinnholdet er styrt av industrien. Utvikling av kursene gjøres med hjelp av en ledergruppe som kommer fra ledende industrier og selskaper.

De skryter også av at alle som får denne utdanningen er «ansettelsesbare».

Selve utdanningen starter 24. august og søknadsfrist er 15. mai.

Som nevnt, dette er fjernundervisning, der man stort sett trenger en datamaskin og internettforbindelse, samt fysisk labutstyr som kan lånes av skolen. De sier også at 3G-forbindelse er tilstrekkelig for å gjennomføre kurset. Et tilleggskrav er et obligatorisk helgetreff i Västerås i begynnelsen og i slutten av studiene. Andre treff er frivillige.

Godkjenningen fra myndighetene betyr at studiene er «CSN-berettiget». CSN, Centrala Studiestödnämnden er det samme som Lånekassen i Norge.

Komplett informasjon finnes på skolens hjemmeside: yh.agstu.se

Powered by Labrador CMS