Kodak lanserer smarttelefon

Kodak og mobilprodusenten Bullitt Group lanserer nå Kodak IM5 (IM5), en 5" HD Android-smarttelefon. De mener de har funnet et markedssegment for de som liker å ha det enkelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Telefonen har naturlig nok fokus på kameradelen, men i følge en pressemelding er brukergrensesnittet laget for rask og lett tilgang til viktige funksjoner som anrop, meldinger, kamera og kontakter. Den har også fjernstyringsprogramvare som gjør det mulig for venner og familie å komme med hjelp via PC eller tablet hvis det trengs.

Hovedkamera har oppløsningen 13 megapiksler med autofokus, og leveres med bildebehandlingsprogramvare som, med et enkelt knappetrykk, lar brukerne raskt redigere bilder og enten vise dem på mobilen, dele dem på sosiale medier eller skrive dem ut via en tilpasset applikasjon som er kompatibel med hjemmeskrivere og handelsvirksomheter som driver med utskrift (tilgjengelig i deltakende land).

 

Kodak lanserer en smarttelefon i samarbeid med Bullit Group med 13 megapiksler kamera og skjerm på 5 tommer. (klikk for større bilde)

Operativsystemet er Android OS (Kit-Kat, som senere oppgraderes til Lollipop) og den åttekjerners 1,7 GHz prosessoren kan utvides til 32 GB med et Micro SD-kort. Det finnes også en egen applikasjonsbutikk samtidig som det er full tilgang til Google Play.

Skjermen er på fem tommer, frontkamera har oppløsningen 5 megapiksler, og levert minnekapasitet er 8 GB ROM og 1 GB RAM som kan utvides som nevnt over.

I følge Kodak er IM5 rettet mot kunder som ønsker en smarttelefon som er enklere å bruke enn den de har nå, i et markedssegment som har vært oversett av håndsettprodusenter.

Kodak IM5, i hvit eller svart, blir tilgjengelig globalt, med lansering først i Europa på slutten av første kvartal 2015.

Powered by Labrador CMS