Data Respons fortsetter å vokse

Resultatet til Data Respons som ble offentliggjort i dag, viser en inntektsvekst på seks prosent. Ordreinngangen var rekordhøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Data Respons hadde god lønnsomhet og rekordhøy ordreinngang i fjerde kvartal, noe som ga en god avslutning på 2014, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA i en pressemelding torsdag.

Konsernets driftsinntekter for fjerde kvartal ble 229 millioner kroner (229). EBITDA ble 18,3 millioner (18,4) og driftsresultatet (EBIT) endte på 17,4 millioner kroner (17,5). Kontantstrøm fra drift ble 24,0 millioner (24,3). Ordreinngangen for perioden var 350 millioner (251).

Konsernets driftsinntekter for hele året ble 849 millioner kroner (801), en vekst på 6 prosent. EBITDA ble 57,6 millioner (50,4) og driftsresultatet (EBIT) endte på 54,5 millioner kroner (46,5) for 2014. Kontantstrøm fra drift ble 51,4 millioner (51,8). Ordreinngangen for perioden var 945 millioner kroner (819). Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 723 millioner kroner (626).

Utbytte
– Data Respons har fokusert på sin kjernevirksomhet og blitt en mer kostnadseffektiv organisasjon, noe som har resultert i fem år på rad med forbedret lønnsomhet. I fjerde kvartal hadde selskapet driftsmargin på 8 prosent, hvor også tjenester oppnådde den langsiktige målsetningen om en driftsmargin på 10 prosent. Selskapet hadde også en sterk kontantstrøm fra drift gjennom hele året. På bakgrunn av dette foreslår styret å videreføre 1 krone i utbytte per aksje også for 2014, noe som gjør at Data Respons har et av de beste utbyttenivåene på Oslo Børs, sier Ragnvaldsen.

Kenneth Ragnvaldsen, Data Respons ASA.

Rekordhøy ordreinngang
– Gjennom de siste årene har vårt hovedmål vært å fokusere selskapet mot våre nøkkelmarkeder, noe som resulterte i seks prosent organisk vekst for 2014. I det siste kvartalet ble flere betydelige ordre inngått med kunder innen medisinsk utstyr, maritim, telekom og industri, noe som ga rekordhøy ordreinngang og ordrereserve. Dette er en stor inspirasjon for oss og det er spesielt hyggelig at vi har fått større og mer betydelige kunder internasjonalt i løpet av året som har gått, sier Ragnvaldsen.

2015
– Selv om markedsforholdene fremdeles er blandet, ser vi gode muligheter i flere av våre nøkkelmarkeder. Den positive utviklingen i services-segmentet i kombinasjon med en solid ordrereserve i produkt- og løsningssegmentet gir et bra utgangspunkt for en videre god utvikling i 2015, sier Ragnvaldsen.

Powered by Labrador CMS