ClampOn på utrykning

Bergensbedriften ClampOn, som lager måleinstrumenter for olje- og gassproduksjon, demonstrerte nylig sin kapasitet på rask vibrasjonsmåling hos en stor operatør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

ClampOn gjennomførte nylig en jobb der de målte vibrasjon på en subseainstallasjon på 330 meters dyp.

Operatøren måtte stenge ned produksjonen i en undervannsbrønnn på grunn av mulig vibrasjon, og trengte rask assistanse for å måle og eventuelt bekrefte vibrasjonsnivået. ClampOn ble kontaktet, og selskapet opplyser at de mobiliserte på to dager fra første kontakt.

I løpet av denne korte tiden var ClampOn i stand til å teste, klargjøre og levere et komplett vibrasjonsmålingssystem, med to vibrasjonsmålere, en spesielt tilpasset retrofit klamp, en trommel med 500 meter kabel, en ROV-kurv og en PC med vibrasjonsovervåkingsprogramvare. To erfarne serviceingeniører fra ClampOn møtte forsyningsskipet i havnen, der alt utstyret ble lastet om bord. Ute på feltet ble vibrasjonsmålerne installert ved hjelp av ROV, og tilkoplet PCen om bord i skipet på overflaten. Data ble samlet inn og oversendt i sanntid til ClampOns filserver. Herifra kunne operatørens egne vibrasjonseksperter laste ned data for videre prosessering og analyse.

ClampOn Subsea Vibration Monitor, utleiesett.

Dermed ble vibrasjonstesten fullført, og operatøren fikk bekreftet at vibrasjonene på undervannsmodulen var utenfor akseptabelt nivå.

ClampOns serviceavdeling har etablert seg med utstyr, folk og ekspertise til å kunne måle vibrasjon, sandproduksjon og lekkasjer, og er alltid klar for å rykke ut til overflate- og undervannsoppdrag på kort varsel, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Powered by Labrador CMS