CERN har brukt LabVIEW i lang tid, og nå har de bidratt til utviklingen av programvareverktøyets støtte til 64-bit Linux. (foto: CERN).

Samarbeider om LabView-støtte for 64-bit Linux

LabVIEW fra National Instruments støtter 64-bit Linux, mye takket være et samarbeid med CERN der organisasjonen har bidratt med sine ønsker og krav.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Målet med samarbeidet er å fremme standardisering av alle CERNs styringssystemer til Linux 64-bit operativsystem, med mål om å forbedre systemytelse og utvikle kostnadseffektive distribuerte styringssystemer, som det heter i en pressemelding. De nevner også at på sikt vil dette gi større muligheter for små- og mellomstore bedrifter med ekspertise i NI og åpen kilde-teknologi.

NI har arbeidet med den europeiske organisasjonen for kjerneforskning, mer kjent som CERN, siden tidlig på 1990-tallet med applikasjoner som bidrart til å forklare hva universet er laget av og hvordan det hele startet. Nevnt er blant annet «Large Hadron Collider collimation system» der applikasjoner utviklet med LabVIEW styrer stepmotorer med cirka 120 NI PXI-systemer

Et nytt samarbeid mellom CERN og NI konsentrerer seg om CERNs forbedringsplaner om infrastruktur. Før lanseringen av LabVIEW-støtte for 64-bit Linux, opptrådte Engineering Department (EN) Industrial Controls og Engineering (ICE) Group ved CERN som superbrukere for å bidra til å definere og finjustere programvarefunksjoner i verktøyet. Dermed var NI i stand til å prioritere viktige leveranser og få nyttige tilbakemeldinger fra CERN.

– Dette initiativet åpner for flere vellykkede samarbeidsformer mellom grunnforskningsorganiasjoner og industrien, mener Adriaan Rijllart, seksjonsleder i EN-ICE Group.

LabVIEW 64-bit for Linux ble offisielt lansert i 2014

Powered by Labrador CMS