NI lanserer åpen PMU-applikasjon for kraftnettet

Åpen PMU-kode for LabVIEW sammen med CompactRIO moduære maskinvare skal gi tilpasningsvennlig og komplett PMU-løsning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

National Instruments (NI) lanserer en ny fasemåleenhetsplattform (phasor measurement unit - PMU) for NI Grid Automation System. Operatører kan bruke denne teknologien for å oppnå bedre innsikt i kraftnetttets tilstand og helse, slik at de kan skreddersy måleløsninger for spesifikke og fremtidige behov.

Automatiseringssystemet for kraftnettet (Grid Automation System) er basert på CompactRIO innvevde kontroll og innsamlingssystem. Prosesseringsenheten kjører en determistisk versjon av sanntids Linux med et fullt programmerbart applikasjonslag som gjør at man kan mikse egne behov med kommersielt hyllevareutstyr. Det nye systemet leveres med PMU-teknologi som virker «rett fra boksen» og møter ANSI Standard C37.118.1a-2014, eller som et åpent LabVIEW programvareprosjekt for kundetilpasning.

PMU-teknologi er blitt et vanlig verktøy for kraftingeniører. Imidlertid krever denne typen styringsplattform manuelle målinger og er ofte bundet opp til utstyrsleverandører, sier NI i en pressemelding. Åpne PMU teknologiressurser er derfor viktig dersom man trenger å utvikle en plattform raskt samtidig som full frihet med hensyn til både maskinvare- og programvarespesifikasjoner opprettholdes.

Som et eksempel på bruk nevnes at National Grid UK i Storbritannia brukte CompactRIO til å utvikle sitt eget spesialtilpassede målesystem for måling av harmoniske. Selskapet bruker denne teknologien til å måle, samle inn og analysere strømkvaliteten i transmisjonsnettet i Storbritannia.

Powered by Labrador CMS