Multistandard og ultra lavenergi fra TI

Texas Instruments har lansert en helt ny trådløs mikrokontrollerplattform som både kommuniserer på flere protokoller og har et strømforbruk helt ned til «batteriløs».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye plattformen, kalt SimpleLink ultra-low power wireless microcontroller, kan altså gå batteriløst kombinert med energihøsting eller med et knappecellebatteri som kan kjøre over flere år – avhengig av hvilken brikke i familien man velger.

I plattformen finner man støtte for Bluetooth Low Energy (BLE), ZigBee, 6LoWPAN (TCP-IP v6 for trådløs kommunikasjon) og ZigBee RF4C i tillegg til proprietære protokoller opp til 5 Mbit/s. Og ingen pris for å gjette riktig; den er rettet mot Tingenes Internett (IoT).

I brikken finnes en ARM Cortex-M3, Flash/RAM, AD-omformer, periferigrensesnitt, sensorkontroller og det de kaller en innebygget, robust sikkerhetsfunksjon.

For utvikling finnes protokollstakker ferdig til bruk, TI RTOS (sanntids operativsystem), Code Composer Studio – et integrert utviklingsmiljø, utviklingsverktøy og online trening.

I følge TI skal det være mulig å starte utvikling med minimal kunnskap om RF, siden referansedesignet skal hjelpe her. Utover dette tilbys nettskytjenesten «TI IoT cloud ecosystem».

De første familiemedlemmene som blir tilgjengelig i løpet av første kvartal, er CC2640 for Bluetooth Smart og CC2630 for 6LoWPAN og ZigBee. Vil man ha større fleksibilitet kan CC2650 brukes. Den støtter flere 2,4 MHz-teknologier, inkludert Bluetooth Smart, 6LoWPAN, ZigBee og RF4CE.

Blokkdiagram (klikk for større bilde).

Rundt fjerde kvartal i år kommer CC1310 for sub-1 GHz og CC2620 for ZigBee RF4CEd.

Når det gjelder strømforbruk har plattformen en unik sensorkontroller som kommuniserer med eksterne sensorer mens resten av brikken sover. Radio toppstrømmer er under 6,2mA og i aktiv modus trekker den mindre enn 61µA/MHz. Den komplette brikken kan holdes i ventestilling ved 1µA samtidig som sanntidsklokken kjører.

Typiske anvendelsesområder er utstyr for helse, trening og bærbart medisinsk utstyr, mobiltilbehør, industriautomatisering med mer.

Hele meldingen, med video, kan leses her.

Powered by Labrador CMS