Kitron: Tiltakene har lønt seg

Kostnadstiltakene kontraktprodusenten Kitron så seg nødt til å innføre i fjor har gitt resultater i fjerde kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Styret foreslo også å gjenoppta utbetaling av utbytte. Her er tallene slik de ble presentert onsdag:

Kitrons driftsinntekter utgjorde 476 millioner kroner, uendret fra fjerde kvartal 2013. Driftsresultatet (EBIT) var 14,3 millioner kroner, mot 4,3 millioner kroner i fjor. I fjerde kvartal ble engangskostnader på 6,9 millioner kroner bokført, mot engangskostnader på 8,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2013.

Resultat etter skatt ble 17,3 millioner kroner, en forbedring fra minus 4,0 millioner, påvirket både av økt driftsresultat og valutaeffekter på netto finansposter. Kontantstrøm fra operasjonelle aktiviteter var 12,9 millioner kroner, sammenlignet med 51,5 millioner i fjerde kvartal 2013.

Ordrereserven var 868 millioner kroner, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Styret i Kitron ASA har dessuten vedtatt å foreslå et utbytte på NOK 0,05 per aksje for 2014 overfor den ordinære generalforsamlingen.

Riktig retning
I en kommentar til resultatet, sider Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron: – Selv om vi ikke er i mål, viser dette kvartalet tydelig at vi går i riktig retning. Kostnadstiltakene begynner å gi effekt, og i fjerde kvartal var alle våre forretningsenheter lønnsomme. Det kom også oppmuntrende nyheter på salgssiden, og en sterk ordrereserve gir oss en god start i 2015.

Peter Nilsson, Kitron.

Viktige ordre
Kitron AS i Arendal mottok ordre fra et ledende selskap innen offshoreindustrien. Ordrene hadde en verdi for Kitron på 25 millioner kroner og bidrar til å sikre inntektene i 2015. Dette er viktig ettersom offshoresektoren opplever redusert ordreinngang.

Kitron ASAs datterselskap Kitron AB i Jönköping signerte en treårig rammeavtale med Speed Identity AB for produksjon og relaterte tjenester for deres biometriske identifikasjonssystemer. Avtalen har en estimert verdi på minst 30 millioner svenske kroner i løpet av de tre årene, med muligheter for forlengelse.

Forbedring
For året som helhet var Kitrons driftsinntekter 1,75 milliarder kroner, en økning fra 1,63 milliarder i 2013. Driftsresultatet for året ble 30 millioner kroner, opp fra 25,1 millioner.

Utsikter
For 2015 forventer Kitron vekst og en klar forbedring av lønnsomheten. I følge selskapet er veksten drevet av økt etterspørsel i sektoren forsvar for det amerikanske og norske markedet, samt økning i energi/telekom og industri. For offshore/marine-sektoren regner de med en nedgang på grunn av situasjonen i oljeservicemarkedet i Norge.

Powered by Labrador CMS