Forskere ved Stanford har klart å spore Android-telefoner ved å samle inn strømforbruksdata. (Illistrasjonsfoto: Samsung)

Kan spores via strømforbruket

Forskere ved universitetet i Stanford har utgitt en studie der de viser at de kan spore Android-telefoner ved hjelp av strømforbruket.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det er forskerne selv som har utviklet en app som kan overvåke strømforbruket i en Android-telefon. Poenget er at telefonen bruker mer strøm jo lenger den er fra en basestasjon eller hvor det er forhindringer til signalet. Appen de har utviklet er laget for å samle inn data om strømforbruket for å kunne spore den.

Applikasjonen har verken tilgang til GPS eller andre posisjonsopplysninger, som for eksempel fra mobilnett eller WiFi, sier forskerne i følge BBC.

Applikasjonen Powerspy som den er kalt, krever riktignok at 179 applikasjoner fra Google Play-butikken har tillatelse til å overvåke strømfrbruket, men dette er vanlige tillatelser som sannsynligvis ikke blir avslått.

Ved hjelp av egne algoritmer klare Appen å skille ut for eksempel strømforbruk i forbindelse med musikkavspilling.

I studien heter det blant annet at «vi nærmer oss et punkt der den eneste sikre måten å bruke telefonen på, er å kaste batteriet. Men det er ennå ikke mulig på alle telefoner.»

Powered by Labrador CMS