Superkondensatorer i avbruddsfrie strømforsyninger har flere fordeler over batterier - i spesielle anvendelser.

Strømforsyning med superkondensator

Eaton hevder de er den første produsenten av avbruddsfri strømforsyning (UPS) som leverer en komplett reserveløsning for strømforsyning med internproduserte superkondensatorer istedenfor batterier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I kombinasjon med en Eaton avbruddsfri strømforsyning utgjør selskapets nye superkondensatorer et rimelig alternativ i tilfeller der kortvarig strømbeskyttelse er påkrevd eller batteriløsninger ikke kan brukes, heter det i en melding fra produsenten.

Fordelene som fremheves sammenlignet med tradisjonelle batterier, er at de er lettere, har en levetid på opptil 20 år ved 25°C og er vedlikeholdsfrie. Siden de produserer nær sagt ingen varme, er også kravene til avkjøling minimale. Superkondensatorene passer også i tilfeller der det ikke kan brukes batterier på grunn av vanskelige driftsforhold og høye omgivelsestemperaturer.

Et typisk bruksområde for superkondensatorer med UPS er i kombinasjon med standby-generatorer. Superkondensatoren vil opprettholde strømforsyningen mens generatoren starter opp. Et annet eksempel er beskyttelse mot kortvarige strømavbrudd som skyldes drift av systemer for oppstrøms strømfordeling, f.eks. automatisk overføring og automatisk gjeninnkobling. De er også nyttige som maksbuffere i kombinasjon med utstyr som stiller krav om kortvarig, gjentakende maksstrøm, f.eks. MRI-skannere.

Powered by Labrador CMS