Merete Berdal fra Jotron ble kåret til Norges beste vekstskaper i industrien i 2015. Her gratuleres hun av kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner og næringsminister Monica Mæland.

Hedret som vekstskaper

Merete Stavik Berdal fra Jotron AS ble kåret til Norges beste vekstskaper i klassen Industri under arrangementet EY Entrepreneur Of The Year i forrige uke.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Det er viktig å dyrke frem entreprenørene blant oss, og det er nettopp dette som er hovedmålet med EYs (Ernst & Young, red. anm.) Entrepreneur Of The Year, sier Terje Andersen, ansvarlig for programmet i Norge.

Jotron AS er en verdensledende produsent av kommunikasjonsutstyr innenfor luftfart og maritim sektor med lokal forankring i Larvik. Selskapet utvikler høyteknologiske produkter og anses som verdensledende i sin bransje. Vekstskaper Merete Berdal har vært tilknyttet selskapet siden 1986 og har vært administrerende direktør fra 2014. Merete mener at videreutvikling og innovasjon er en forutsetning for selskapets eksistens. Utover dette er hun svært opptatt av de ansattes trivsel. Hun verdsetter høy kompetanse og det er meget viktig for henne at denne kompetansen beholdes lokalt.

Brynjar Kristian Forbergskog som leder vekstkometen Torghatten ASA med transport på sjø, på land og i luften i hele Norge, ble årets vinner av EY Entrepreneur Of The Year. Med over åtte milliarder i omsetning har de utviklet seg til en gigant i bransjen og fikk en velfortjent hyllest i det som er verdens største vekstskaperprogram.

Det ble kåret vinnere i tre kategorier; handel, industri og tjenester, i tillegg til hovedprisen. Erik Jølberg i Tess vant klassen for handel, Merete Berdal i Jotron AS vant prisen i kategori industri, og Forbergskog i Torghatten ASA vant klassen for tjenester.

På arrangementet ble også årets Young Entrepreneur Of The Year kåret; beste vekstskaper under 35 år som har utmerket seg gjennom etablering av nyskapende virksomhet, eller gjennom sitt virke har utmerket seg for godt lederskap. Denne prisen gikk til gründerne bak selskapet Elefun AS; Roger Mo, Jon Peder Saxe, Knut Jørgen Myre, Øyvind Teodor Nebdal.

En egen pris for «Family business» ble tildelt eier og styreleder i Ferd, Johan H Andresen, bl.a. for sitt samfunnsengasjement gjennom prosjekter som Ungt entreprenørskap, pøbelprosjektet, Forandringsfabrikken og Monsterbedriften.

Powered by Labrador CMS