Vinnere i Silicon Labs og Digi-Key's designkonkurranse er kåret. De tre får komponenter verdt 10.000 dollar hver.

Vinnere kåret i designkonkurranse

Silicon Labs og Digi-Key gikk sammen om å arrangere en designkonkurranse under navnet «Your IoT Connected World» i vår. Nå er vinnerne kåret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Fristen for innlevering av nye IoT-prosjekter var 3. juli, og nå er vinnerne funnet. De tre vinnerne fikk Silicon Labs-komponenter verdt 10.000 dollar, der de selv velger hva de vil ha. Det var også et kriterium i konkurransen at det ble brukt komponenter fra Silicon Labs.

Både Digi-Key og Silicon Labs melder at de er begeistret over alle de gode ideene som kom fram i konkurransen. De 15 beste ble til slutt bedømt etter kriteriene innovativ bruk av teknologi, produktets markedsmuligheter, hvor unikt produktet er, og det ble gitt bonuspoeng dersom det fantes en prototype.

De tre vinnerne er:
Christian Klemetsson: Utviklet «DeviceRadio», en løsning for industriautomatisering som går ut på å koble virkelig verden til applikasjoner gjennom virtuelle kabler. Målet for produktet er å levere en kundespesifisert IoT-enhet på et loddefritt «breadboard» som kan styres via Internett på tre minutter eller mindre.

Hoang Nhu: «The Apple HomeKit SmartHome and Wellness IoT Development Platform», en plattform som utvider IoT til alle deler av et hjem, fra varsel om å ta medisiner til smarte strømkontakter. Systemet overvåker energiforbruk og daglige aktiviteter for å optimalisere oppsett av husholdningsutstyr, i tillegg til å komme med forslag og påminnelser for maksimal komfort.

Ekawahyu Susilo: «Snappy», en modulær robotplattform som skal engasjere studenter i real og teknologifagene. Eksempler som er nevnt er for eksempel at Snappy kan brukes til å bestemme høyden i vannflaskeraketter(!), måle effekten i kollisjoner i forbindelse med fysikk-eksperimenter, og bygge en enkel, internettkoblet værstasjon med fuktighets- og temperatursensorer.

Vinnerne er presentert her, med video.

Powered by Labrador CMS