Utviklingssett for rask romkommunikasjon

Microsemi gjør nå tilgjengelig et nytt utviklingssett for å lage raske romsystemer basert på deres RTG4 FPGA.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Selskapet lanserer det de kaller industriens første evaluerings- og designplattform for strålingsharde FPGA.

Utviklingssettet basert på RTG4 FPGA er rettet mot applikasjoner som dataoverføring, serielle forbindelser, bussgrensesnitt og høyhastighetsdesign.

Settet skal inneholde alle nødvendige referanser for å kunne evaluere og ta i bruk RTG4 teknologien raskt, uten å måtte bygge et testkort og montere komponenten på kortet. 

Det skal være egnet for å evaluere og designe fjernstyrte måleinstrumenter i rommet, radar og bildebehandling, samt spektrometri i både sivile, forskningsmessige og kommersielle applikasjoner. Andre anvendelser kan være kommunikasjonssatellitter for mobile satellittjenester (MSS), luftfart i store høyder, medisinsk elektronikk og sivile styringsanlegg for kjernekraftverk.

En romfartsbedrift som bidratt til evalueringssettet, er britiske STAR-Dundee. – Det som var viktig for oss med RTG4, var foruten strålingsmotstand og innebygd konfigurasjonsminne, den store logikkblokken, minne, DSP-blokker og 10 viktige funksjoner, kommenterer professor Steve Parkes, adm. direktør i STAR-Dundee. – Vi dro spesielt nytte av komponentens innebygde SpaceWire klokkegjenopprettingssystem og høyhastighets SERDES-funksjoner, slik at vi raskt kunne demonstrere vår flight-klare SpaceWire IP som kjører på over 200 Mb/s, og vår neste generasjon SpaceFibre IP på 2.5 Gb/s ved bruk av Microsemis RTG4 utviklingssett. Vi tror at disse RTG4-FPGAene og vår avanserte IP er en vellykket kombinasjon, som vil gi stor gevinst for våre romfartskunder, mener han.

Ifølge Marco Cáceres, senioranalytiker og direktør for romstudier ved det Virginia-baserte konsulentfirmaet Teal Group, vil vi de neste 10 årene se en økning i antallet nye romfartøy med masse på 50 kg eller mer. Disse vil få stadig mer avanserte nyttelaster enn sine forgjengere, og gjøre mer dataprosessering om bord for å optimalisere datainnsamling og håndtere begrensede båndbredder på kommunikasjonen nedover.

RTG4 har en reprogrammerbar flashminnestruktur, og skal med sin strålingshardhet støtte romapplikasjoner. De tilbyr opptil 150.000 logiske elementer og opptil 300 MHz systemytelse.  

Powered by Labrador CMS