Implementerer sikker IoT-teknologi

Atmel samarbeider med Intel om sikrere IoT-applikasjoner, og skal implementere Intels ID-teknologi på alle sine trådløse SmartConnect løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Atmel Corporation melder i dag at de skal samarbeide med Intel, med tanke på å gjøre applikasjoner for Tingenes Internett (IoT) sikrere.

Avtalen medfører at Atmel skal støtte Intel Enhanced Privacy ID (Intel EPID) teknologi på alle sine SmartConnect-løsninger, for å ivareta sikre skytjenester gjennom gjensidig autentisering av IoT-noden og skyen.

Med prognoser om titalls milliarder enheter på nett innen 2020, er sikkerhet et sentralt spørsmål når det gjelder IoT-teknologi og –anvendelser.

– Med det raskt økende økosystemet for IoT er sikkerhet en nøkkelfaktor, og Intel EPID er en velprøvd, sikker teknologi som kan gi disse mengdene av enheter på nett et trygt fundament, uttaler direktør Lori Wigle, IoT Security i Intel Corporation.

Atmel tilbyr et stort spekter av IoT-løsninger som kombinerer Atmel Smart mikrokontrollere med deres trådløse SmartConnect teknologier, som dekker Wi-Fi, 802.15.4 og Bluetooth, i tillegg til Atmels egne sikkerhetsprodukter.

Intel EPID er en ISO standard for identitet og personsikkerhet som er blitt levert i Intel-plattformer siden 2011. Teknologien er maskinvarebasert og er PKI-kompatibel.

Powered by Labrador CMS