HBV vil ansette FoUI-eksperter

Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HBV) vil satse mer på forskning, utvikling og innovasjon. Nå planlegger høgskolen å ansette seks FoUI-eksperter fra den regionale industrien for å styrke dette arbeidet allerede i høst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Prosjektet har som mål å øke antallet etablerte forskningsprosjekter mellom HBV og næringslivet i Buskerud og Vestfold. På høyskolens nettside beskrives prosjektet bredt. Det er Stig Wahlstrøm i HBV som skal lede satsingen.

NCE Micro and Nanotchnologyu (NCE MNT) er en av referansepartnerne i prosjektet. I tillegg er NCE Systems Engineering, Vestfold fylkeskommune, Buskerud fylkeskommune, Forskningsrådet og Innovasjon Norge også referansepartnere.

Daglig leder Roger Dalseg i NCE MNT påpeker at dette prosjektet er svært velkomment i klyngen.

– Dette bidrar ytterligere til å fremme innovasjon og utvikling i samarbeid mellom industrien og utdanningsinstitusjonene, sier Dalseg.

Tre millioner
HBV legger tre millioner kroner på bordet for å sette prosjektet i gang. Pengene skal brukes til å ansette sentrale personer fra næringslivet i deltidsstillinger hos HBV for å jobbe med FoUI (Forsknings-, utvikling- og innovasjonsarbeid). Disse FoUI-ekspertene vil få som arbeidsoppgave å etablere nyttige forskningsprosjekter for bedriftene.

På sine nettsider skriver HBV at de sammen med bedriftene i regionen ønsker å hente ytterligere finansiering til relevante forskningsprosjekter hvor bedriftene og høyskolen sammen kan løse utfordringer i næringslivet. Ønsket er at partene sammen finner samarbeidsprosjekter hvor eksisterende kunnskap i bedriftene knyttes sammen med HBVs kompetanse og fasiliteter. På denne måten kan dette skape ny næring eller verdi i nye segmenter.

Ønsker tips
Nå ønsker prosjektleder Stig Wahlstrøm tips fra næringslivet om kandidater til jobbene som FoUI-eksperter. Ekspertene må kjenne en bedrift og har gode ideer til relevante prosjekter.

Mer informasjon om prosjektet finnes på HBVs nettside.

Kilde: nce-mnt.no

Powered by Labrador CMS