FPGA-utfordrer fra Kina

Noe så sjelden som en ny FPGA-leverandør gjør krav på å utfordre Altera og Lattice.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kinesiske Gowin Semiconductor ble startet så sent som i januar 2014, men lanserer allerede sin 2. generasjon produkter.  Riktignok er den første generasjonen ikke blitt sett utenfor Kina ennå, men det kan jo endre seg.

De to grunnleggerne av Gowin skal ha sin fortid i FPGA-leverandøren LAttica, som hanholdsvis FPGA-/EDA-spesialist, og kretskonstruktør.

Mens den første generasjonen produkter var SRAM-basert, blir den neste flashbasert, og trolig tenkt som konkurrent til Lattice MachXO3-familien, og eventuelt Alteras Max 10.
Det er snakk om relativt små FPGAer for bruk i alt fra forbrukerprodukter til industrielle styresystemer og i biler.

Komponentene skal produseres i 55 nm teknologi hos TSMC.

For å unngå typiske barnesykdommer har de tatt i bruk en relativt vanlig arkitektur og støtter seg til utviklingsverktøyet Synplify Pro fra Synopsys.  Men ennå mangler et utfyllende IP-bibliotek.

En fordel med Gowins FPGAer er at det er mulig å adressere individuelle celler i flashminnet, tilsvarende som i NOR-flash.  Selve komponenten, GW1N leveres i to modeller  med henholdsvis 1152 og 8640 oppslagstabeller. Blokk-RAM er 72k til 198k, og flash-minnet er på 96k til 1792k.

Komponentene kan ha opptil 20 multiplikatorer på 18x18 bits.

Powered by Labrador CMS