SiC kraftkomponenter blir billigere

Global Power Technologies Group tegner eksklusiv distribusjonsavtale med Digi-Key, som dermed utvider tilbudet av halvledere i silisiumkarbid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Det amerikanske selskapet Global Power Technologies Group (GPTG), produserer rimelige halvledere i silisiumkarbid (SiC) til det kommersielle kraftelektronikkmarkedet.  Nå har de inngått en global distribusjonsavtale med elektronikkdistributøren Digi-Key.

GPTG produserer, basert på 100mm og 150mm epi-skiver, SiC-baserte diskrete dioder, diskrete MOSFETs, SiC-moduler og subsystemer for flere markeder, i tillegg til andre produkter.

Ifølge Michael DiGangi, markedsdirektør hos Global Power Technologies Group, er etterspørselen etter rimeligere SiC-halvledere økende.

– GPTG er et vertikalt integrert selskap, og i henhold til denne strukturen forventer vi at SiC-teknologien skal implementeres på en økonomisk måte for å møte etterspørselen i markedet, og i flere av industrisegmentene som nå søker muligheter for å bedre systemeffektiviteten. På grunn av den vertikale integrasjonen vil GPTG kunne tilby SiC-produkter til silisiumpris i nær fremtid, hevder DiGangi. 

Powered by Labrador CMS