AQ6373B er utviklet for målinger i det korte bølgelengdeområdet, fra 350 nm til 1200 nm.

Optisk analysator ser mer

Yokogawa har lansert en ny versjon av sin optiske spektrumanalysator AQ6373, som skal åpne for flere testmuligheter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Instrumentet har bl.a. fått en ny monochromator med skarpere passbandfilterflanke, samt flere nye egenskaper, som dobbelt så rask målemodus, en multipeak/bottom søkefunksjon og dataloggingsfunksjon.

Den nye AQ6373B skal være utviklet for målinger i det korte bølgelengdeområdet, fra 350 nm til 1200 nm, og er ellers basert på den samme plattformen som AQ6373, med rask oppstartstid – rundt to minutter inkludert selvkalibrering – og raske målinger, med kun 0,5 sekunder for en måling som dekker 100 nm. Den skarpere passbandfilterflanken i den nye monochromatoren skal være til hjelp for å separere spektrale signaler som ligger tett inntil hverandre.

I likhet med AQ6373, har AQ6373B en oppløsning på opptil 0,01 nm i 400-470 nm området, dynamisk område på opptil 60 dB, og høy følsomhet helt ned til -80 dBm i 500-1000 nm området. Den har også en fritt-roms optisk inngang, som gjør instrumentet i stand til å ta inn optiske fibre med kjernediametre fra 9 µm til 800 µm, og en fargeanalysefunksjon for å bestemme eksakt farge på inngangslyset slik det oppleves for et gjennomsnittlig menneskelig øye (i henhold til CIE 1931 XYZ standarden).

Instrumentet skal være egnet til å teste optiske komponenter og systemer i det synlige spekteret (fra 380 til 700 nm) og det første vinduet av optisk kommunikasjon (rundt 850 nm).

I det synlige spekteret skal instrumentet kunne brukes til å teste og karakterisere LEDs brukt innen belysning, bil, forbrukerelektronikk- og skiltindustri, og lasere brukt i optisk lagring (DVD og Blu-), i medisinske applikasjoner som ophthalmology, kirurgi, tannhelse- og hudbehandling og termoterapi, i dataenheter som optiske mus og strekkodelesere, og i underholdningsprodukter som lasershow og –spill, laserlyskastere og laserpekere .

I det første vinduet av optisk kommunikasjon kan AQ6373B benyttes til å teste og karakterisere lasersendere rundt 850 nm, som er de vanligste innen multimodus kortdistanse kommunikasjonsnett over glass- eller plastfibre i kommunikasjonssystemer over for eksempel FTTH-nett.

Produsenten mener instrumentet også vil være nyttig innen FoU på nye teknologier for optisk kommunikasjon basert på trådløs overføring, som Visible Light Communication (VLC), Light Fidelity (Li-Fi) eller Free Space Optical (FSO) kommunikasjon.

Powered by Labrador CMS