Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA, kan melde om et godt første kvartal, spesielt ser det lovende ut internasjonalt.

Lønnsomt førstekvartal

Første kvartal ble en god start på året for Data Respons. Selskapet melder om vekst, bedre lønnsomhet og høy ordreinngang. Dessuten er Sverige nå større enn Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Data Respons hadde en god start på 2015 med vekst, forbedret lønnsomhet og høy ordreinngang i første kvartal, sier Kenneth Ragnvaldsen, CEO i Data Respons ASA.


Konsernets driftsinntekter for første kvartal ble 241 millioner kroner (225 mill.). EBITDA ble 15,3 millioner (13,4) og driftsresultatet (EBIT) endte på 14,5 millioner kroner (12,6). Kontantstrøm fra drift ble 1,6 millioner (-1,5), og ordreinngangen for perioden var 262 millioner kroner (200). Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var 744 millioner kroner (601).

Sverige større
–Vi er nå større i Sverige enn i Norge, og har også positiv utvikling i Tyskland, som er det største enkeltmarkedet i Europa. Den gode utviklingen internasjonalt motvirker et noe mer krevende marked i de oljerelaterte bransjene i Norge. På totalen viser selskapet både vekst og solid ordreinngang i kvartalet, sier Ragnvaldsen i en pressemelding torsdag morgen.

Forventer fortsatt vekst
– I første kvartal 2015 har selskapet hatt vekst og forbedret lønnsomhet. Selv om markedsforholdene fremdeles er blandet, ser vi gode muligheter i flere av våre nøkkelmarkeder. Den positive utviklingen internasjonalt i kombinasjon med en rekordhøy ordrereserve innen produkt- og løsningssegmentet gir et bra utgangspunkt for en videre god utvikling i 2015, avslutter Ragnvaldsen.

Powered by Labrador CMS