Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron, melder i dag om gode resultater etter vellykkede kostnadsreduksjoner og nye ordre.

Kitrons første kvartal: Tiltakene virker

Kitron ASA legger fram resultatet for første kvartal i dag og melder om et fjerde kvartal på rad med forbedret lønnsomhet som begrunnes med økte driftsinntekter og kostnadstiltak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kitrons driftsinntekter utgjorde 471 millioner kroner, en økning fra 436 millioner i første kvartal 2014. Driftsresultatet (EBIT) var 20,8 millioner kroner, mot 2,0 millioner kroner i fjor. Forbedringen skyldes primært en kombinasjon av økte driftsinntekter og kostnadstiltak selskap gjennomførte i løpet av 2014.

Resultat etter skatt ble 13,6 millioner kroner, en forbedring fra minus 1,7 millioner, påvirket både av økt driftsresultat og valutaeffekter på netto finansposter. Dette tilsvarer et resultat per aksje på 8 øre, sammenlignet med minus 1 øre i fjor.

Viser resultater
– I første kvartal fortsatte vi å bygge videre fra den snuoperasjonen som begynte å vise resultater på slutten av 2014. Kostnadstiltak har hatt effekt, driftsinntektene øker og viktige ordrer i løpet av kvartalet bidrar til en solid ordrereserve. Vi er helt klart på vei mot bedre lønnsomhet, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron ASA.

Kitrons driftsinntekter på 471 millioner kroner utgjør en økning på 8 prosent sammenlignet med samme periode året før. Veksten justert for valutaeffekter var 4 prosent. Sektorene Forsvar/Luftfart og Industri økte, mens Offshore/Marine falt på grunn av den generelle utviklingen i oljeservicemarkedet.

Reserve
Ordrereserven var 855 millioner kroner, en økning på 21 prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Økningen skyldes primært store ordrer innen sektoren Forsvar. Ordreinngangen i kvartalet var 461 millioner kroner, en økning på 13 prosent sammenlignet med året før. Kitron Norge mottok viktige ordrer fra Lockheed Martin og Northrop Grumman.

Utsikter
For 2015 forventer Kitron vekst og en klar forbedring i lønnsomheten. Veksten drives av økt etterspørsel i sektoren forsvar/luftfart for det amerikanske og norske markedet, samt økning i energi/telekom og industri. Offshore/marine-sektoren vil reduseres på grunn av situasjonen i oljeservicemarkedet i Norge.

Powered by Labrador CMS